Ja dałem 1050zł przy płatności gotówką.
Co do kasku po nakręceniu trochę kilometrów:
Jak już wcześniej pisałem przy 100 Km/h zaczyna drżeć daszek, bardzo delikatnie ok 1mm , wraz ze wzrostem prędkości nie nasila się to, jest cały czas tak samo, sprawdzone do prędkości 150 Km/h.
W trasie przy stałej prędkości ok 100-120 Km/h słyszałem co jakiś czas taki dźwięk jakby woda kapała na parapet, nie wiem od czego, pewnie jakieś zawirowania i trzaski na daszku.
Szyba pomimo tego że miała być nieparująca to paruje jak tylko jest zimno lub jak pada deszcz, umycie jej od wewnątrz troszkę pomaga ale na bardzo krótko czyli fog działa słabo.
Szyba ma stożkowy kształt i nie da się na nią nakleić dodatkowego antyfoga , próbowałem z folią FogCity ale kształt szyby uniemożliwiał naklejenie tego tak aby nie było pod spodem bąbelków powietrza.
Bąbelki niby nie przeszkadzały bardzo ale obrzydliwie to wyglądało.
Rant poduch policzkowych od spodu kasku powinien być pokryty na całej szerokości skajem, są tylko częściowo i materiał czepia się rzepa na kołnierzyku kurtki.
Prawa poducha przez to jest już trochę zmechacona.
Na trasie żadne podmuchy nie powodują urywania głowy, nawet te od tirów , można również rozglądać się na boki i nic się nie dzieje , nawet nie jest bardziej głośniej.
Jeżeli uda się Wam wyrwać ten kask taniej to super, ja zawiodłem się jedynie na tej parującej szybce bo uważałem że w kasku za 1000zł już powinno nie być tego problemu.
Osobiście zastanawiałem się pomiędzy tym kaskiem a Hornetem , nie żałuję zakupu bo pewnie gdybym wybrał sporo droższego Horneta, to też wynalazł bym tam jakieś wady których nie powinno być płacąc takie pieniądze.