Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.09.2011, 10:01   #6
bouli

bouli's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: نيسا Nysa
Motocykl: RD04
Przebieg: rośnie
bouli jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 11 godz 18 min 11 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Maxx Zobacz post
Sprawdz przewody pod zegarami czy sie gdzies o glowke ramy nie poprzecieraly i czasami zwiera ,warto tez obejzec swiatlo stop no i wiazke do swiatla ,ale najbardziej narazonym miejscem jest przod ze wzgledu na to ze jest to element ruchomy.

Dzięki MAXX własnie sprawdziłem przedni wlącznik stopu przy klamce sprawny gdy polaczylem styki przy nim luzem odrazu spalił sie ten bezpiecznik 20A czyli musi być gdzieś przewód trachnity chyba że jest gdzies przekaźnik do stopu tył przód i on robi zwarcie bo tylny też nie działa lecz nie pali bezpiecznika po nacisnieciu nóżki hamulca, nie dochodzi prąd do żarowki stop nozny nie działa, a przedni pali bezpiecznik.

Kostki przy kierownicy sprawdzone i przewody z hamulca przedniego i tylnego. Przy okazji jak rozebrany przód czacha wszystkie kostki potraktowane kontaktem styk. Okazało się, że tylny włącznik światła był zapieczony potraktowany Wd40 podciągniety przy sprężynce aby włączał światło stop. Sprawdzone i wszystko działało nawet 10A nie spaliło gdy włożyłem w gniazdo.

Ostatnio edytowane przez Dzieju : 13.02.2013 o 21:35
bouli jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem