Cytat:
Napisał duff
http://suzukidr.pl/forum/index.php?a...c=11848&page=9
A taki BIGos z forum DR na bank upokorzy każdą AFRE i to w terenie i na szosie. Lepszy zawias, 50kg... mniej dla mnie chyba inspiracja na przyszły sezon, z tego co czytam, to koszt takiej przeróbki to ok 1500zł, minus tyle ile odzyska się ze sprzedaży dzioba i reszty plastików, lag. Zostaje jeszcze 3000zł* na ewentualny remont...
*Cena przyzwoitej AFRY 10000-5500(cena przyzwoitego BIGa)
|
Wydaje mi się że ostatnie zdanie mówi wszystko cena jest podyktowana podażą jeśli big miałby tylu zwolenników co ąfri kosztowałby podobne pieniądze.Jak ja kupowałem swój motocykl po latach przerwy(pewnie wielu aktualnych afrykanerów tak miało) dysponowałem określoną gotówką.
Wtedy wybór padł na trampka (afri była poza zasięgiem),ale w grę wchodziło kilka innych motocykli między innymi big jakieś inne drki ,bmw650,jakaś aprilla bo były w podobnych pieniądzach i to było najważniejszym wykładnikiem .
Myślę że trzeba mierzyć siły na zamiary i możliwości.
A więc tak jeśli masz kasę na porządną afri to bym brał afri a jeśli masz mało gotówki to lepiej zostać przy sprawdzonym sprzęcie niż kupować tanią wyeksploatowaną afi .