Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.10.2011, 20:01   #14
majki

majki's Avatar

Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
majki jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
Domyślnie

Ja mam z przodu zawias WP48 od Husaberga (takie same montują w katach, w sumie do dziś). Mam zrobiony na dwie tarcze (doły lag są demontowalne, więc można sam dół zakupić i wymienić). Pólki kupiłem na allegro, nowe od EXC. Trzeba było dorobić nową sztycę pod łożyska afrykowe, dorobić dystanse koła i tuleję do mocowania ośki w jedną z lag (w druga pasowała idealnie). No i oczywiście adaptery zacisków (afryka ma rozstaw śrub chyba 115mm, a WP 95mm). Generalnie przeróbka nie jest super trudna, potrzeba dobrego tokarza i trochę czasu. No i ze sprężynami trzeba pokombinować, u mnie jest trochu za miękko, ale do przeżycia. Ramboszczak się fucktycznie doktoryzuje w temacie.

Koło, ośka, ślimak, hamulce, kiera z mocowaniami są od afryki. Jakby co to lagi WP48 są dłuższe od afrykowych o jakieś 6cm i nie da się ich w półki wpuścić, bo koło może walić o ramę/błotnik/półkę. Od LC8 są zbliżonej długości co ma afra, ale mają też mniejszy skok.

A sens każdy ocenia sam. U mnie oryginalny zawias był wyklepany, więc coś musiałem zrobić. Teraz mam więcej skoku, większy prześwit, wyższą krówkę i lepszą pracę zawiasu, ale na pytanie czy było warto nie odpowiem.
majki jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem