Cytat:
Napisał Król Złoty
Może troszkę wcześnie ale myśle o nowych kapciach , Dunlop Trailmax TR 91, coś może ktoś o tym  ?
Inne sugestie też mile widziane
|
Mam w tej chwili dunlopa trailmaxa na tyle. Nie jest to TR 91 tylko jakiś starszy model bo guma jest z 2006 roku. Opona była założona nowa jak kupiłem Afrykę w marcu i postanowiłem jej nie zmieniać tylko pojeździć i sprawdzić jak się będzie zachowywać. Były obawy, że z racji wieku może być twarda i nie trzymać za dobrze. Do tej pory przejechała ze mną jakieś 9 tyś km. Zużycie po tym przebiegu jest niewielkie tak więc trwałość opony wydaje się być spora. Na suchym asfalcie bez problemu można ją zamknąć, gorzej na mokrym- ale to może być właśnie z racji wieku. Przy mocniejszym złożeniu na mokrym zdarza się jej uślizg ale nie ma tragedii. Zdarzało mi się wjeżdżać do lasu na lekki piasek czy szuter i tu nie było problemów o ile było sucho- po mokrym nie pojedzie- ale nie mam o to do niej żalu bo to guma szosowa.
Jeśli więc jeździsz głównie po twardym to będziesz zadowolony- myślę, że skoro moja "stara" daje radę to nówka sztuka będzie jeszcze lepsza.
W "Motocyklu"- chyba lipiec-sierpień był test opon i tam też możesz poczytać o tych gumach.
Osobiście jednak kupując nową oponę wybrałbym anaka- miałem w poprzedniej afryce nowego i to było mistrzostwo świata. Nie czułem różnicy czy deszcz czy suche a i po lekkim błotku mnie przewiozła

Cenowo chyba anaki są nawet trochę tańsze.