Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 24.11.2011, 01:21   #14
rambo

rambo's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
rambo jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Miszel Zobacz post
Źle cię poprzednio zrozumiałem, przepraszam.
Na moturze nigdy nie zwracam uwagi na sposób wyliczania trasy: szybko czy krótko. Co innego w samochodzie.
Częściowo masz rację - jak w każdym garminie może być albo szybko, albo krótko. Ale wprowadzono też 'aktywności': samochodową, motocyklową, rowerową, pieszą i bezpośrednią. Trasa jest wyliczana na podstawie wybranej aktywności, a wyniki faktycznie są różne. Jakimi zasadami to się kieruje, nie mam pojęcia i nie chce mi się tego zgłębiać - ja gps-a używam inaczej.
W Basecamp, na kompie, te aktywności również są do wyboru i można się tak bawić.
Zdrówko,
Miszel
Chodzi o to, że właśnie nie w każdym garminie, dlatego pisałem o seri X78 która ma opcje własnego routingu na urządzeniu. Działa to ciekawej w niż w zależności jakim pojazdem się poruszamy. Mała symulacja tego jest w MS, ale tylko skala między główne drogi i nie utwadzone.
To samo miały 2XXX SP. . Nie zauważyłem specjalnie różnicy w zumo między ustawieniem profilu moto albo fura. Mam nadzieje że to poprawili.
Czyli np Kraków - Zakopane bez wjeżdżania na E77 a zbliżone kilometry. Pełna kontrola. Nie wyobrażam sobie z tej funkcji zrezygnować jeżdząc endurakiem
rambo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem