Cytat:
Napisał ofca234
ta Twoja opowiesc to lek na zime - przypomina mi mase miejsc, w ktorych bylem.
|
Cytat:
Napisał ofca234
Kiedys zwariowalem i dokladnie z tego miejsca wystartowalem paralotnia (w tandemie oczywiscie).
|
Zazdraszczam, musiało być szałowo, bo miejscówka dobra. Sam od kilku lat mam gdzieś zakopany w mózgu plan na kurs paralotniarski...tylko coś się zebrać nie mogę.
Cytat:
Napisał ofca234
Nad jeziorem prespanskim mozna spac na kemping w Ostasevie
|
Chyba go widziałem, ale nie miałem namiotu i otoczenie nie było zbyt zachęcające.
Cytat:
Napisał ofca234
Motor w Naumie mozna zostawic gdzies przed parkingiem. Fajnie jest pocisnac w lewo drozka przed tym szlabanem, w strone opuszczonego pgr. Mija sie go, takze maly kosciolek i droga prowadzi Cie do zrodel jeziora. (dobrze widac na google maps).
|
Pewnie tak, widzę te ścieżki, ale wtedy mi się nie chciało kombinować, miałem jeszcze trochę do przejechania tego dnia, a to był taki plan z doskoku. Ale dobrze wiedzieć, że są jakieś inne opcje.
Cytat:
Napisał ofca234
Na mapie tez widac szutrowki, ktorymi mozna podjechac do jeziora. Miejscowi rozbiajaj sie tam na dziko, na lewo od campingu Lubanista.
|
Stałem na krzyżówce z kierunkowskazem na kemping Lubanista i tam gadałem z tym autochtonem, który mnie wysłał do Neum. W tamtej fazie już chyba sobie wymyśliłem, że się wykąpie w Prespanskim.