Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.12.2011, 16:52   #31
irokez

irokez's Avatar

Miasto: PragaPd
Motocykl: 690
irokez jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 dni 3 godz 13 min 17 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Miszel Zobacz post
Cytat:
Napisał irokez
ślad - wrzucasz dowolny z kompa, widzisz go, jedziesz po nim, ale jak zjedziesz to urządzenie nie każe Ci wracać do śladu, sam musisz do niego wrócić; poza tym nawigując po śladzie navi nie wyświetla ile km/min pozostało do celu

Ale tak jest przecież w każdej nawigacji! Nawigacja "po śladzie" z natury rzeczy zawsze wygląda tak: masz na ekranie narysowaną kreskę śladu, widzisz swoje położenie względem niej i jak chcesz, to się tego trzymaj, a jak nie to nie.. Jednak w razie zjechania z kreski śladu nie dostaniesz żadnych komend ani ostrzeżeń, tyle tylko że widzisz to na ekranie. Można natomiast zrobić co innego: na wyświetlonym śladzie można wbić waypointy w jakiś krytycznych miejscach (skrzyżowania, zjazdy z głównej drogi, etc.) i uruchomić alarmy o zbliżaniu się do tych punktów. Wtedy masz namiastkę "normalnej" szosowej nawigacji. Ale czy jest w ogóle sens w to się bawić?
Montana, owszem, pokazuje ci ile masz do punktu końcowego tego śladu.
sugerowałem się doświadczeniami posiadaczy navi 620
tam po wgraniu śladu i przejściu na tryb morski jest nawigacja po śladzie, dokładnie tak jak w Montanie nawigacja po wyznaczonej trasie

- dla mnie to nie jest wada, nie wymagałem tego od navi, latam po śladzie dokładnie jak to opisałeś
zdrowia!
irokez jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem