Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 07.01.2012, 22:12   #63
Marcin.111

Marcin.111's Avatar

Miasto: Podkarpacie
Motocykl: raczej juz nie bede mial
Marcin.111 jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 7 godz 11 min 30 s
Domyślnie

Aciu te wyszlifowane śrubki długo tobie nie wytrzymają. Ja też kiedyś nie mogłem się nadziwić jakie nówki śrubki wychodzą po potraktowaniu szczotką. Problem w tym że przy okazji ściera sie warstwa ochronna i za maksymalnie kilka tygodni będzie tam duuuzo rudej. Poszukaj jakiejś galwanizerni. Śrubki idą na piaskowanie później na to nowy ocynk na połysk lub kolor jak ktoś ma ochotę i wyglądają jak nowe przez lata. U mnie w mieście płacę za taką usługę 20zł (stała cena przy kilku kilogramach) + 10-15zł za piaskowanie. W tej cenie możesz spokojnie śrubki na 4 motocykle zrobić. Jak nie znajdziesz w okolicy to możesz przysłać i się załatwi.

Ja teraz będę robił swój motocykl i mam ochotę przed malowaniem ramę ocynkować (koszt też 20zł) tylko się zastanawiam jak zabezpieczyć miejsca które mają trzymać wymiar do ocynku bo sie obawiam że później mi bieżnie nie wejdą w główkę ramy. Obawiałem sie o trzymanie farby na ocynku ale rozmawiałem z gościem co maluje proszkowo i mówił mi że często malują na ocynk i jest OK tylko trzeba powiedzieć w galwanizerni że będzie do malowania i robią na mat.

Śrubki po zabiegu wyglądają jak te na zdjęciu. Wcześniej wyglądały jak po 30 latach nad morzem.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg 27092011420.jpg (144.1 KB, 19 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Marcin.111 : 07.01.2012 o 22:22
Marcin.111 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem