Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08.01.2012, 11:32   #16
Babel

Babel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: Pomarańczowy
Babel jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 6 dni 13 godz 28 min 58 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Marcin.111 Zobacz post
Założyłem polecany na thumpertalk.com zestaw dysz JDJet KIT i naprawdę działa. Motocykl idzie na koło bez żadnych oporów kiedy tylko chce czego wcześniej nie mogłem powiedzieć a dalej mam przełożenie 15-44.
Gdzie kupowałeś ten kit i za ile- rozumiem że masz gaźnik Mikuni
Robiłeś 3x3 dziurę
Co jeszcze po zmianie trzeba zrobić - regulacja - jak możesz opisz - niby jest wszystko na Thumpertalku ale nie ma jak sie dowiedzieć od swojego
Ile pali po modyfikacjach
Cytat:
Napisał Adagiio Zobacz post
Moim zdaniem DRZ na przełożeniu 15 45 nie nadaje sie do jazdy po krzaczorach ( za szybka dwójka i trójka na tych dwóch najważniejszych biegach ), po zamianie na 15 50 i wywaleniu oryginalnego komina motocykl zaczyna zdecydowanie lepiej jeździć . Najlepsze przełożenie dla mnie to 15 52 , wówczas guma z gazu to żaden problem nawet na czwórce , mówię o wersji S , bo takie miałem . .
Adagiio ja mam DRZ SM i wkurza mnie przełożenie 14/41 jakie mam - niestety jest to 110 ogniw łańcucha. Jak myślisz założyć 13 z przodu - trochę się boje o ślizg - czy też przedłużyć łańcuch do 112 ogniw i zmienić tył np na 48 - będzie podobnie jak proponujesz - zmieniać łańcucha trochę szkoda bo prawie nówka...a trochę z kasy się wypłukałem ostatnio
Babel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem