Podejrzewam ze tak jak jest w specyfikacji Montana przyjmie 200 sladow i to zupelnie jak dla mnie wystarczy. Istotna sprawa to dlugosc tego sladu.
@Miszel
Jesli dobrze zrozumialem ustawiamy np automatyczny zapis sladu z kazdego dnia. Wlaczamy zapis sladu w odbiorniku. Przy przekroczeniu limitu 10tys. pkt sladu aktywnego jest on automatycznie zapisany pod jakas tam nazwa z pelna szczegolowoscia? Jak zachowa sie odbiornik jesli danego dnia slad bedzie mial np 12tys. pkt. Jak go podzieli przy zapisie. Beda dwa pliki z danego dnia jeden ze sladem 10tys pkt i nastepny z 2tys. pkt? Co sie stanie po przekroczeniu pamieci 200 sladow? (chyba bedzie trudno to sprawdzic

)
Od siebie moge dodac jak jest w 60Csx. Do odbiornika moge wrzucic do 20 sladow po maks 500pkt. Jesli slad wysylany z kompa na odbiornik ma wiecej to pierwsze 500 zostaje a reszta jest obcieta. Moge je wszystkie wyswietlic w dowolnych kolorach. Problem jak dla mnie to obsluga "swiezo" zapisanych sladow z poziomu odbiornika. Jesli chcialbym miec w miare dokladny slad np z interwalem np co 2 sek to musze pilnowac recznie az aktywny nie przekroczy 500 pkt i samemu go wowczs zapisac. Bede mial tak jak chce. Po zapisie, kasowanie aktywnego i od poczatku to samo. Ewentualnie po przekroczeniu podczas recznego zapisu odbiornik sam uzna ktore zachowac a ktore obciac. Jesli przekroczysz pamiec aktywnego (10tys.) to usuwane sa te z poczatku. Jest to strasznie upierdliwe.
Caly slad nieograniczony iloscia pkt i szczegolowoscia oczywiscie mi zostanie w odbiorniku ale moge go zgrac z karty dopiero przy uzyciu kompa i ewentualnie przygotowac do wrzucenia ponownie na odbiornik dzielac na odpowiednie odcinki.
Podeslalem IROKEZowi gotowe slady do wrzucenia na Montane z poziomu BaseCamp/MapSource. Jest tam 5 sladow. Najmniejszy ma 3tys pkt, najwiekszy ponad 7tys. Jestem bardzo ciekawy co Montana z tym zrobi.
Dzieki wszystkim za pomoc w rozwiewaniu moich watpliwosci