Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 10.01.2012, 22:03   #40
Babel

Babel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: Pomarańczowy
Babel jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 6 dni 13 godz 28 min 58 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Marcin.111 Zobacz post
Babel a czemu myślisz że masz już łańcuszek do wymiany? Mierzyłeś czy dlatego że czasem go słychać. Jeżeli go po prostu słyszysz to ten typ tak ma. Na advrider.com i thumpertalk dużo osób na to narzeka. Lekarstwem jest MCCT. Ja mam na swojej 2400 mil przebiegu i też czasami go słyszę dlatego chcę przerobić na manualny. Co do wymian to piszą ludzie że na automatycznym napinaczu łańcuszki w DRZ szybko lecą. Nawet czytałem gdzieś o 5-7 tyś mil ale przeważająco przewija się jak dobrze pamiętam około 15tyś mil czyli jakieś 24tyś km
Kończy mi się możliwość napinania na automatycznym napinaczu - tzn jak robiłem luzy zaworowe jakiś czas temu to zostały 4 ząbki do końca - pewnie jest mniej teraz .

http://www.youtube.com/watch?v=iu9ah...layer_embedded

Poza tym już nie za bardzo trafiają strzałki na kolach rozrządu- co też jest oznaką wyciągniętego łańcuszka.

Tak podpytuje o łańcuszek - bo ja mam potłuczony licznik (kupiłem po slizgu) i nie wiem jaki mam przebieg - może po tym by ocenił .
Mój to 2007 rok - więc napinacz jest poprawiony - ale ponoć dali mocniejszą sprężynę - co nie wpłynęło korzystnie na wytrzymałość łańcuszka - ja czytałem o przebiegach rzędu 12 - 15 tys km . Poza tym moja to była SM a one bardziej dostają w dupę od użytkowników - zaobserwowane na ulicach Wa-wy - wiec np mozna liczyć że pewne rzeczy w silniku szybciej sie zużyją - zawory wydechowe już musiałem podregulować (ale ponoć to sprawka filtra powietrza KN - mam już gąbkę).
Babel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem