Pisząc brzydko i dosadnie - Was chyba zupełnie ...
Jedni sie obrazili bo konkurs jest, drudzy bo w konkursie udziału nie biorą, ktoś inny dorabia spiskową teorię a kolejny filozofuje na temat uduchowienia i wyższych wartości. Panowie bez urazy ale macie chyba jakieś wewnętrzne problemy natury emocjonalnej. Jako zupełny lamer dostrzegam również pewna subtelną różnicę pomiędzy nieodpłatnym korzystaniem z Wikipedii /której utrzymanie i aktualizację ktoś tam jednak finansuje/ a ponoszeniem kosztów utrzymania NASZEGO forum, które za ch... bez kosztowo istnieć nie może /no chyba, że jeden z Nas będzie robił za afrykańskiego mecenasa/. Dostrzegam, też sygnalizowany problem dot. czynnego i biernego prawa wyborczego ale zupełnie nie rozumiem po jakiego ch... kilku Panów podgrzewa atmosferę.
Pewnie podpadnę ale mimo ogromnego szacunku dla adresatów zapytam:
Lupusie co ma wolność /przez duże "W"/ do zasady "nieopłacenia składek" - NIKOGO nie namawiam do płacenia czegokolwiek, co więcej sam płacę nieregularnie i mam do pewnych działań GTW poważne zastrzeżenia ale nie dorabiam do swoich decyzji ideologii.
Elwoodzie Ja też nie znoszę podziałów i staram się być otwarty na świat jednak pomimo wielu wątpliwości uważam, że nie unikniemy komercjalizacji, formalizmu i pewnych ograniczeń - forum w starej postaci nie istnieje i istnieć nie będzie bo sami na to zapracowaliśmy /bardziej lub mniej świadomie/. Panowie mam dla Was i dla tego co zrobiliście OGROMNY szacunek ale właśnie dlatego więcej od Was oczekuję, a WOLNY jest każdy więc niech każdy z osobna decyduje czy biorąc udział w forumowym życiu, pisząc relacje, wklejając foty, itd. robi to dla konkursu, dla siebie, dla innych, dla ...
Moje zdanie, bez urazy.
Pozdrawiam i pomimo jak już napisałem pewnych wątpliwości życzę GTW więcej zrozumienia ze strony Nas wszystkich

.