Cytat:
Napisał Tank
Gratuluję pomysłu! Najlepszy termin, to tak jak juz przedmówcy zanaczyli- druga połowa sierpnia, początek września. Sam mam cichy planik poleciec tam w tym terminie. A przy deficycie czasu odpuściłbym sobie Riwierę Zadarską- wg mnie najmniej ciekawy kawałek wybrzeża Chorwacji, a w zamian pojechałbym do Kotoru i Boki w MN a wrócić przez Mostar w BiH. Mozna tam pojeździc fajnymi drogami, a widoki są wspaniałe.
|
Dziękuję ! Dziękuję również za polecane miejsca, bardzo mi to pomaga w planowaniu.
Poncki- super zdjęcie !
Kamiltee- dziekuję za hmm relacje !
Cytat:
Napisał moto1488
święte słowa kamilltee mam podobne odczucia z Chorwacji... Tak się składa że na miejsca z Twoich fotografii natrafiłem całkiem przypadkiem... i jak dla mnie to były najciekawsze z miejsc tego kraju... nawet Dubrownik nie zrobił na mnie takiego wrażenia... pamiętam kiedy łaziłem po tych opuszczonych kompleksach spotkaliśmy kolesia z psem na spacerze... Pytamy czy mówi po angielsku...
-Yes...a little...
-What happened in this place?
Tutaj dostałem olbrzymią lekcję historii pełną emocji... co ciekawe nie było w niej żadnych oskarżeń a jedynie próba zobrazowania wydarzeń... Nie było żalu do tych czy tamtych nie było wybielania stron... ocen... próby rozliczeń...
oprócz lekcji historii dostałem porządną lekcję anglika bo kolo mówił perfekt z akcentem Lucky Lucke'a ....
z miejsc które naprawdę warto zobaczyć to faktycznie Kotor, Divcibare w Serbii, wodospady kravica w Bośnii a przede wszystkim warto jechać...!!!!
|
Jadę, to oczywiste, i mam nadzieje że już 100% pewne !