Cytat:
Napisał ofca234
oprocz tego co tam opisane zdecydowanie polecam ... ogólnie Bosnie, bo jest bardzo fajna.
|
To ja najpierw pozwolę sobie zapytać o tę Bośnię - jeździł tam ktoś offem? Bo tak się zastanawiam nad tym krajem i myślę nad polami minowymi, są czy nie ma?
A odnośnie tematu - byłem w Chorwacji teraz w sierpniu, a dawniej w lipcu i we wrześniu. MOim zdaniem najfajniej we wrześniu i ceny rzeczywiście niższe były i człowieków mniej. Ale i teraz w sierpniu biwakowaliśmy na dziko 2 tygodnie i było ok.
Ale odnośnie właśnie biwaków w plenerze to w górach (na pograniczu właśnie z Bośnią) trafiły nam się pola minowe, oczywiście trochę to olaliśmy i spaliśmy z kilometr od taśmy i chorągiewek. Rano pojechaliśmy zrobić sobie fotki przy tabliczkach i taśmach - a tam teren zamknięty przez radiowóz policji i bus saperów stał - więc się zmyliśmy.
No i tak w tej materii pytam o tę Bośnię - bo w Chorwacji po drogach w górach to jest przepięknie - jak dolomity ale jeździłem tylko jak wytarte ślady przez traktor były - ale na bok jak tabliczki "miny!!!" to miałem trochę cyka po tym spotkaniu saperów. Wcześniej zawsze słyszałem że to bajki z tymi polami minowymi, a głupio tak bez nogi wrócić z wakacji.
Nad morzem biwakowaliśmy w kilku miejscach i idzie znaleźć puste - ale trzeba tak jechać coby auto nie dojechało - bo tubylcy sobie też przyjeżdżali na kąpiele.