Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 22.03.2012, 01:25   #6
zgodny

Miasto: Z Nawsi
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 48tmil
zgodny jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 6 dni 11 godz 42 min 22 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał ArtiZet Zobacz post
A ja mam pytanie natury formalnej.
Czy jadąc na Białoruś aby dostać wizę turystyczna trzeba przedstawiać jakiś plan gdzie się będziemy poruszać, będąc na miejscu meldować na milicji lub mieć z góry zarezerwowane noclegi w hotelach
Przy tranzytowej nic takiego nie chcieli ale chciałbym tam zawitać na dłużej i pozwiedzać...
Witaj! W ubiegłym roku w czerwcu było tak:w konsulacie na uL.Elektrycznej w B-stoku złożyłem zapotrzebowanie na wizę turystyczną.Jednym z pytań panny z okienka było gdzie będę nocować...odpowiedz mogła być tylko jedna tam gdzie dojadę.Wielkie i zdziwione oczęta zapytały a czym to jadę.A motocyklem.NIELZIA nada wykupić w biurze wskazanym przez konsulat VOUCHER za 50 zyli.Oczywiscie ubezpieczenie w firmie honorowanej na Białorusi i haracz za wizę coś około 25 ojro.Coś tam jeszcze się płaciło tak że wiza jednokrotna załatwiana samemu to koszt około 170 złotych.Na Białorusi na głównych drogach jako INNOSTRANIEC za paliwo musisz płacic twardą walutą.Na za....ach ich Nacjonalną.Byłem tam 6 dni wjechałem w Kuznicy .Objechałem całą górą aż do Lenina(dupek nie wpuścił nas bo bylo 5 minut po ZAKRYCIU) Kazał przyjechac drugi raz.Wracaliśmy przez Orszę(wiadomo kto co tam kiedyś dostał) dołem aż do Bobrownik.Jedyne pytania panów milicjantów to skolko stoit eta maszina a za te diengi to oni woleli by MESIA...trzeba jechać przeżycia niesamowite.Gdzie spaliśmy nikt nas nie pytał..pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez zgodny : 24.03.2012 o 01:13 Powód: błąd ortograficzy
zgodny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem