Witajcie po przerwie!

Chciałbym odgrzebać temat, bo po zakupie przez kolegę intrudera, kolejna osoba- tym razem z rodziny

- męczy mnie o pomoc w wyszukaniu jakiegoś, tfu.....choppera. Namawiam i tłumaczę, że tylko enduro, a najlepiej

, ale to na nic

Uparł się wujaszek na jeżdżenie z nogami do przodu i kaplica.
A że gość jest niezły w produkcji wszelkiej maści nalewek i destylatów, to czuję, że w końcu mnie namówi?!

Pomny nauk i porad tym razem jednak chciałbym się skupić nad konkretnym modelem-
Virago 750. w sumie 1100 też by wchodziło w rachubę, ale jest ich mniej na rynku i trudniej coś zadbanego znaleźć.
Proszę o porady bądź namiary na konkretne sztuki, godne polecenia- totolotek z alledrogo mnie nie interesuje.
Tych, którzy ujeżdżali proszę o możliwie szczegółowe opinie i wypunktowanie słabych stron- zwłaszcza takich, które by trzeba przejrzeć przy kupnie

Jest jeszcze jeden temat: Możliwe, że jakiś cruiser czy klasyk też by spełnił wymagania, ale kompletnie nie mam pomysłu co z takich współczesnych modeli w kwocie 12-13 tyś. ( no góra 15:-)) można znaleźć

Myślałem o
Moto Guzzi. Osobiście modele nevada czy california podobają mi się znacznie bardziej niż virago czy shadow. Poczytałem już dużo i wiem, że to dobrze zrobione motocykle, ale ciężko o opinie użytkowników i przymiarkę do takiego motocykla, bo w naszej okolicy nie ma ani jednej sztuki

Z góry dziękuję za fachowe porady i pozdrawiam!