Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 28.04.2012, 01:56   #42
Kudłaty91

Miasto: Radom
Motocykl: RD04, RD07, Tramp, EXC 450
Kudłaty91 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 5 dni 23 godz 33 min 15 s
Domyślnie

Więc wróciłem do domu z nadzieją na złożenie Afry do kupy i wyjazd z zacieszem w Bieszczady...żeby być pewnym założyłem pompę od XJ 900 styki jak nówki jeszcze oryginalne. Wyprowadzam ją przed garaż, zaskakuje za 2 razem, wszystko cacy. Trochę nierówna praca silnika ale to kwestia synchronizacji Moim celem przed dniem wyjazdu jest stacja benzynowa. Więc jadę, po chwili mijam miejsce w którym kaprysiła ostatnio, jest dobrze nic się nie dławi więc postanowiłem odkręcić trochę manetkę, po chwili..Afri się dławi, nie martwiąc się bo przecież w baku miałem prawie pustkę doturlałem się do stacji. Tankuję pod korek Potem odpalam i ku memu zdziwieniu(choć szczerze już nie zdziwieniu) po 500m pompa przestaje podawać paliwo, wyobraźcie sobie jak *urwiłem, do domu jakieś 6km;/ Nie myśląc zbyt długo wypinam pompę i podczepiam bez. Udało się, dojechałem . Nie gasząc moto zacząłem sprawdzać przekaźnik za reglem, odłączyłem go całkowicie moto chodzi jednak membrana w pompie nie pompuję więc łącze 2 przewody z 3. Praca pompy wyczuwalna tak jak to było podczas podczepionego przekaźnika. Wnioskując przekaźnik jest sprawny....czytając o zaśniedziałych stykach zacząłem czyścić każdy konektorek szczotką miedziana w wiertarce. Pewnie Was to zdziwi ale moto ładnie pracuje tylko wtedy kiedy stoi na stopce u mnie w garażu i pewnie tak zostanie na weekend bo raczej sobie odpuszczam jazdę z niesprawnym motocyklem..;( Więc co Wy na to? Ma ktoś pomysł co może być nie tak? 2 sprawa napiszę co zauważyłem, lampka od biegu neutralnego świeciła przez jakiś czas zależnie od obrotów im większe tym jaśniejsze światło gdy obrotu spadły lampka gasła;/ nie wiem czy taka praca modułu ma być bo już desperacko przyłożyłem ucho do modułu i coś tam cały czas cykało ale to nawet dość słyszalnie chyba że tak ma być to ok nie znam się Pomóżcie!
Kudłaty91 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem