Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 20.05.2012, 18:18   #34
Cibor klv

Cibor klv's Avatar

Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
Cibor klv jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 57 min 20 s
Domyślnie

Ostatnio eksperymentowałem z filtrami stożkowymi. No i tak, ssanie działa jak należy, ale słaby dolny zakres obrotów, strzały w wydech, wkręca się do 8 tys bez problemu. Filtry stożkowe czyli badziewie za 28 zł dodatkowo owinąłem gąbką i spryskałem sprayem do filtrów gąbkowych. W najbliższym czasie jeszcze może uda mi się wypróbować jeden patent.
Taki patent,
Zdjęcie0010.jpg
Zdjęcie0008.jpg
Wcześniej jak miałem filtry załozone bezpośrednio na gaźnikach, nie grało to najlepiej, ale przypomniałem sobie, że kupując gaźniki od Trapa 650 dostałem też w gratisie gumy łączące airbox z gaźnikami. Mają one kształt lejka, czyli inaczej niż w Afrze, gdyż o ile średnice zewnętrzne gardzieli gaźnika (patrząc od strony filtra) są takie same, o tyle średnice wewnętrzne są już inne. W Afrze szersza a w Trapie sporo węższa, więc te lejkowate łączniki powodują lepszy dopływ powietrza do gaźników. Wziąłem te gumy kolanko pcv, poxilinę i dorobiłem dolot pod owe stożkowe filtry, jakoś na styk miesci sie to pod zbiornikiem. Dziś kawałek się przejechałem i o dziwo działa to nie najgorzej, ssanie działa, wkręca się, nie strzela w wydech podczas schodzenia z obrotów. Skład mieszanki tak jak w serwisówce dla Trapa 3 obr wykręcone. Zobaczymy jak będzie podczas dłuższych testów,

Ostatnio edytowane przez Cibor klv : 29.05.2012 o 23:07
Cibor klv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem