W zeszłym roku na Mitasach E10 (przód tył) przejechałem 5-6 Kkm w stosunku 70%/30% asfalt/szuter. Po powrocie zostało po 3-4 mm i przód mocno wyząbkowany. Myślę, że zostało by więcej gdyby nie szybki autostradowy powrót. Moje obserwacje asfalt trzyma się , jak dla mnie, bardzo dobrze. Mokry asfalt... hm, jakby to powiedzieć: nie wiem bo nie było na tyle długo abym coś niepokojacego zauważył. Kamieniste szutry - bardzo dobrze. Piachy - GejEs na piachach sobie radzi słabo i opony wiele tu nie zmieniają. Błotko - raz, ale tylko raz, obiecuje to sobie solennie: nigdy więcej,wyciągneły mnie z błotnistego podjazdu. Głośność i ogólnie pojęta manewrowość - tak naprawdę to słychać je dopiero powyżej 140 ale GejEs do cichych ogólnie nie należy, w zakręty niby , jakby, chce się walić ale robi to z pewną nieśmiałością, generalnie szybko idzie sie przyzwyczajić. W tym roku planuje E10 na przód i E07 tył, zobaczymy jak to będzie.
BTW jak ktoś byłby zainteresowany Mitasami to polecam tą firmę
http://www.handlopex.pl/index.php/id_41.html
w zeszłym roku komplet E10 sprzedali mi po 530 PLN teraz tył E07 coś koło 260-80 PLN