Cytat:
Napisał Gawien
po protu niektórzy pamiętają najpierw temat z pretensjami do Matjasa , później szybką sprzedaż olejarki a teraz poradnik krok po kroku jak zrobić kopie motooilera z licznymi porównaniami .
Tak jak kilka osób wspominało dużo fajniej by było gdyby bezpośrednich porównań nie było
|
Przyznaję, że pomysł poskładania olejarki wziął się z tego, że Matjas od 9 miesięcy miał problem z dostarczeniem kilku elementów. Gdy zacząłem szukać brakujących części znalazłem też inne elementy składowe i stwierdziłem, że czemu nie zrobić tańszego, dostępnego dla majsterkowiczów rozwiązania.
Co do wywalenia porównań- nie zrobię tego. Nie jest to kopia Motooilera, bazuje na innych elementach, budowa zupełnie inna, zasada działania ta sama. Gdyby to był Scotoiler, to też by nie mogli zrobić porównania do Motooilera?
Rozpatrujcie to jak chcecie,
to nie jest kopia motooilera, ale urządzenie działające na tej samej zasadzie.
Dzisiaj jak się wyrobię, zacznę składać wszystko, może zrobię sobie długi weekend i przetestuję w trasie.
Mimo wszystko jestem zadowolony, że temat cieszy się zainteresowaniem, zarówno tutaj, jak i na XTZ oraz TA.
Uwagi i pomysły odnośnie urządzenia mile widziane, może coś da się wykorzystać/ przerobić/ usprawnić.
Temat dla majsterkowiczów
Cytat:
Napisał majki
Panowie, nikt nie torpeduje tutaj czyjegoś pomysłu na stworzenie/opisanie własnych patentów.Kopia/podróbka/własna myśl techniczna to trochę różne kwestie. Chodzi tylko o bycie fair w stosunku do innych twórców na forum.
|
Jest wiele tematów odnośnie budowy olejarki na różnych forach. Wcześniej była wspomniana budowa olejarki na AVT1459 na forum TA. W takim razie Przeszczep też powinien się wkurzyć .
Majki kolejny raz wspominasz o kopii/ podróbce. Nie jest to kopia ani podróbka, ani nawet własna myśl techniczna. To zebrane informacje z sieci, zebrane w 1 miejsce i zrobiony manual.
Nie chce mi się 10x już tego tłumaczyć. Jak ktoś tego nie ogarnia, proszę zapoznać się z wyglądem motooilera oraz z wyglądem olejarki złożonej na podstawie tego tematu.
Druga sprawa- może moderatorzy przeniosą tą dyskusję do innego tematu, coby nie trzeba było wertować niepotrzebnie kolejnych stron, aby znaleźć informację co dalej i jak trzeba złożyć...