Cytat:
Napisał petrosbike
Czy ktos cos wie o takich oponach ? PokazałY SIE OSTATNIO NA ALLEGRO ALE MAJA równiez polskiego dystrybutora. Opony praktycznie nowe bo roczne albo dwuletnie. Kupiłem taka 90/90/21 na przód i na razie testuje coby w teren pasowały ale i na asfalt do dojazdu sie nadały.
Kto ma jakies doświadczenia prosze sie podzielic. Po założeniu na przód i przejechaniu próbnym wokół komina na asfalcie jechała przy hamowaniu jak narta. dopiero po przetarciu jest juz niezle. Na dłuższy wyjazd w teren jeszcze nie próbowałem. Wydaje sie jakas taka okrągła.
http://www.allegro.pl/item422742195_...ny_okazja.html
|
Miałem takie do czasu aż Podos zaproponował mi inne

jesli chodzi o asfalt to na suchym możesz przycierac kolana, ale na suchym wszystko trzyma, natomiast mokry asfalt to koniec świata na tych gumach, jakas ch.... mieszknka. Na mokrym nie ma jazdy, przy 50 na h lapiesz uślizgi a jak widzisz zakręt to myslisz, że sie zabijesz. Kupiłem je przed wujazdem na Ukraine i Ruminie, i po ok 10 tyś zaczęły pekać.
Jeśli chodzi o teren to nie są najgorsze, ale ani to nie kostka ani nie asfalt, takie gówienko, na błocie strasznie szybko sie zapycha i nawet raz zablokowało mi przednie kolo jak teren błotnisty robiliśmy tak się zapchała.
szuter to git ale na szutrze każda idzie. to chyba tyle, generalnie rzecz biorac, nie polecam. Mam teraz T63 Michellin i juz czuje róznicę.
pozdrawiam