Wątek: Acewell 3971
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08.07.2012, 22:15   #89
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 1 tydzień 6 dni 8 godz 16 min 32 s
Domyślnie

eloeloelo

ja też zrobiłem sobie dobrze acewellem ale niestety .. obrotek nie działa jak trzeba. ogólnie to skacze i dokładność wskazania pozostawia wiele do życzenia. 0-1500 zaniża 1500-4000 zawyża, powyżej 4000 niestety zaniża + wahania. fok.
podłączony jest bezp do jednego z przewodów wyzwalających cewki jak to sobie acewell wymyślił /od razu była na tym przewodzie złączka/. jakieś pomysły ?

tak BTW to instrukcja była w chińskiemangielskiem, sporo niedomówień a poza tym nie ma żadnej wzmianki o tym jak skalibrować obwód koła przy użyciu dołączonego czujnika nakręcanego na ślimak prędkościomierza. rozwiązanie dość eleganckie wymaga jednak skalibrowania z GPS metodą prób i błędów. po założeniu na 2 biegu dojechałem do 250kmh
na koniec co do samego acewella rzeczy które mnie wkurzają już po krótkiej chwili użytkowania:
1. menu działa tylko w jedną mańkę a funkcji jest sporo. więc, żeby przejść np. z trip1 do odo trzeba przeklikać całą 'drabinkę';
2. nie ma możliwości podłączenia sterowania na kierownicę. patrząc na powyższe przydałoby się bo zanim się doklika tam gdzie trzeba można wywinąć niezłą figurę;
3. nie ma możliwości prostego włączenia nieaktywnych diód w panelu kontrolek;
4. no i na koniec pewna niekonsekwencja: prędkość pokazywana jest z dokładnością co do jednego miejsca po przecinku /&^%$^$# po co to komu!?/ za to nie mogli zrobić tak z odległością. byłby drogomierz do RBooka jak coś. esz...

upierdliwy ja
matjas