Jeeli chodzi o przepisy to lampy z zarowkami a wlasciwie z lampami wyladowawczymi musza posiadac spryskiwacze reflektorow i sprawny system samopoziomujacy. System ten nie ma za zadanie poziomowanie reflektora na dziurach a wlasciwe wypoziomowanie z zaleznosci od obciazenia pojazdu. Widzialem kiedys takie cudo bo przywiozl je hurtownik do sklepu mojego taty i od razu nasunely mi sie pytania: Gdzie kupic zapasowa zarowke/lampe no i niestety tylko u w/w hurtownika. Nastepne pytanie to jak z dostepnoscia. Niestety trzeba zamawiac. Kolejne to czy to male urzadzenie NO NAME nie rozpadnie sie po miesiacu a my nie zostaniemy z portfelem lzejszym o 250zl.
Moje skromne zdanie na ten temat (nie biorac pod uwage legalnosci) TAK ale pod warunkiem ze lampy/zarowki bedzie mozna kupic na kazdej stacji benzynowej i wykona je jakas porzadna firma ktora swoja marka potwierdzi niezawodnosc urzadzenia.
Jezeli komus brakuje swiatla zawsze moze zalozyc zarowke H4 120W/100W, mialem kiedys takie i niezle swiecilo. Inne rozwiazanie to dobre zarowki np PHILIPS +50
|