Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 19.09.2012, 22:47   #1
Piast

Miasto: Piastów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
Piast jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 dni 3 godz 28 min 46 s
Domyślnie Afryka Zachodnia - marzec/kwiecień 2013

Siemka,

planuję podróż do Afryki Zachodniej i wstępny plan jest taki żeby dojechać do Kamerunu. Start - najwcześniej jak można w marcu 2013. Wszystko zależy od tego, kiedy puszczą mrozy zimowe.

Szukam kompanów zainteresowanych tym kierunkiem lub ekipy, do której mógłbym się dołączyć.

Trasa, kraje i miejsca są do uzgodnienia. Myślę, że podróż może potrwać 3-4 tygodnie. Zakładam, że większość wiz będę się starał zorganizować w PL, żeby nie tracić czasu. Odległość to około 10 tys. km z czego 3600 km to Europa.

Po dotarciu do Kamerunu rozpatruję różne koncepcje na plan dalszy podróży:

I. Jeśli podróż będzie sprawnie przebiegała i będzie można zmieścić się w czasie max. do 5 tygodni to powrót do PL zmodyfikowaną trasą.

II. Zbunkrowanie motka na jakiś czas (miesiąc, może dwa) powrót samolotem PL, ogarnięcie zawodowych tematów, powrót do Kamerunu i jazda z powrotem inną trasą. Czas powrotu jest ważny, żeby nie załapać się na porę deszczową, a upały w maju czy czerwcu mi nie przeszkadzają.

III. Jeśli Afryka mi przypasi to zbunkrowanie motka na jakiś czas (miesiąc, może dwa) powrót samolotem PL, ogarnięcie zawodowych tematów, powrót do Kamerunu i jazda dalej. Najchętniej poszukałbym jakiejś opcji przerzucenia motka do Etiopii, Kenii, Ugandy i jechałbym dalej do RPA.

W grę wchodzi też Afryka Wschodnia. Jak ktoś ma jakiś pomysł na ten kontynent to poproszę o info.

Jeżeli macie jakieś porady, spostrzeżenia odnośnie trasy to również poproszę o info.

Pozdrawiam

Piast