Cytat:
Napisał rambo
Uważam że 9/10 motocykli na allegro to śmietnik, a ze Szparagiem akurat jesteśmy w mniejszości i to dość poważnej w tym kraju
|
Z tym 9/10 to przesadziłeś. Ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie. W Niemczech, zapewniam Cię, że też nie jest tak różowo. A jak sprzęty są zadbane mechanicznie i wychuchane optycznie to też swoje kosztują. A przy obecnym kursie euro i cenie paliwa bywa ciężko z trafieniem okazji. Franz pisał już o tym wiele razy. Tak więc istnieje także spore prawdopodobieństwo trafienia strucla w okazyjnej cenie w niemcowni. Z tym że przy okazji zapłacimy sporo za wycieczkę do Niemiec. Ostatnimi czasy szukałem trampka. Znalazłem fajnego ze stosunkowo małym przebiegiem i w niezłej cenie tuż za miedzą, bo w Berlinie. Przez telefon same ochy i achy, tylko przyjeżdżać i brać. Już przez telefon utargowałem dość sporo więc wsiadłem w auto i po godzince byłem u klienta. Na miejscu optycznie okazał się Ok. Nie był idealny, kilka dyskusyjnych miejsc znalazłem, których w opisie nie było i przez telefon nie było o nich mowy ale to pikuś. Pan się zdziwił strasznie gdy wyciągnąłem z auta swoje klucze i miernik do mierzenia kompresji. Wszędzie było poniżej 9 atmosfer. Facio nie wiedział co z oczami zrobić. Nie twierdzę że wiedział on o tym i że celowo chciał mnie oszukać. Tego nie wiem. Wiem na pewno że przebieg był o jedynkę albo nawet dwójkę z przodu większy niż w ogłoszeniu.