Cytat:
Napisał Feel
gratuluję wyjazdu, po sezonie w AL jest szczególnie zacnie ... dobrze że nie zrezygnowałeś z 4 wpne miasta Butrint będąc w Sarande.
co z mapka o ktorej piszesz, wkleisz?
|
Jest i mapka.

Trwało trochę zanim nabrałem jako takiej wprawy

we wklejaniu zdjęć itp...
(Zastanawia mnie też dlaczego nie można wkleić pliku z rozszerzeniem .bmp...?)
trasa ALBANIA 2012 v3 JPEG.JPG
I legenda:
niebieskie: - nawierzchnia dobra; droga jednopasmowa (po masakrze przez pierwsze kilkadziesiąt kilometrów z Tepelene w kierunku Fier [oznaczone jako przerywana czerwona/niebieska] - napotykamy supernową - trasa szybkiego ruchu w standardzie PL, tj. szeroki jeden pas w każdą stronę, pobocze, wyraźne linie rozdzielające, nówka RÓWNY asfalt;
zielone cienkie: dwa pasy w każdą stronę (+ kilka szykan w postaci pasów tłucznia np. pod wiaduktami; brak znaków poziomych [pasów], pobocza nieistniejące); tak somo powinna być też oznaczona trasa z Tirany do Durres, ale mi się "omskło"

zielone grubsze: AUTOSTRADA (klasy PL/Europa)
czerwone: FATALNE (na motocykl typu CBF), tj. tłuczeń i dziury!
Na większości trasy na południe od Vlore - nowy asfalt; również na trasie z Sarande do Butrint (a w przewodnikach była opisana jako fatalna).
Spora część trasy do Gjirokaster (po zjeździe z gór=ostry skęt w lewo na mapce) - to kilkuletnia trasa szybkiego ruchu (w standardzie bliskim standardu PL).