Nie głosowałem ponieważ nie znalazłem właściwej opcji do wyboru.
Osobiście bardzo lubię mapy i dla mnie to podstawa. Na jednym złożeniu widzę np po paredziesiąt lub więcej km w każdą stronę.
Mogę dowolnie sobie zmieniać przejazd , zbaczać w mijane drogi bo wiem że mnie doprowadzą bokami tam gdzie chcę dojechać....to wszystko widać jednocześnie na dużym obszarze.
W GPS widać tylko najbliższe pareset mertów , nie widać gdzie prowadzi najbliższy szuterek przez las. Pomijam tutaj kombinacje z oddalaniem wgranej mapy w urządzenie.
Tak, GPS idealnie się sprawdza gdy mamy szybko bez zbaczania dostać się z punktu A do B lub przejechać konkretną wyznaczoną trasą.
Również korzystam z jego pomocy np szukając adresu w nieznanym mieście zwłaszcza w nocy kiedy korzystanie z mapy jest utrudnione.
Dla mnie to właściwe jedyna istotna zaleta GPSu.
Wszelkie trasy robię z mapami.
Kiedyś po za naszym krajem prowadzącemu nawigacja się zbuntowała i odmawiała współpracy po ponownym odpaleniu pogubiła się w mieście.
Wtedy korzystając ze staromodnej mapy wyprowadziłem towarzystwo na właściwą drogę.
Elektronika miewa humory i w każdej chwili może przestać działać mapa nigdy nie zawiedzie.