Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 16.11.2012, 12:00   #29
Wolo

Wolo's Avatar

Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Wolo jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 37 min 59 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Vertus72 Zobacz post
A powiedzcie panowie ilu z Was pisząc na temat ttr ją posiadało,a ile słyszało nie mam oczywiście porównania do żadnej z xr więc się nie wypowiadam,ale myślę że dynamiki jej nie brakuje,porzedni mój trampek nie miał startu,oczywiście mówię o przyspieszeniu do pewnej prędkości,nie wiem na czym jeździł Piotrek i w jakim stanie było moto ale jego odczucia lekko mnie zdziwily. Trzeba pamiętać że ttr to taka doskonalsza wersja xt,a konstrukcja silnika ma prawie 30 lat.
Ps. Piotruś jak kupisz xr zrobimy porównanie i napiszemy obiektywną relację.
Ja nie posiadałem, ale ujeżdżałem I co teraz? Żeby bardziej zamieszać- miałem i Trampka i XRkę...

Spoko Vertus, to są bardzo indywidualne sprawy... dla jednych Trampek ma moc, dla innych dopiero literek, dla jednych Afra to sprzęt offowy, inni za takowy nie uznaliby nawet TTRki... itp itd.
I te osobiste odczucia zmieniają się wraz ze zmianą motocykla. Gdybyś teraz przeskoczył na jakąś 650R czy 625sxc, z miejca powiedziałbyś: "TTRka to był muł", podobnie, jak oceniłeś trampka po przesiadce na TTR.

TTR jest bardzo przyjemnym motkiem, takim dość uniwersalnym- ani to za mocne, ani to za lekkie, natomiast odwdzięcza się bezawaryjnością, długimi interwałami między serwisami, prostotą budowy i niskimi kosztami utrzymania. Jest też łatwy w prowadzeniu i wygodny.

Na daleką wyprawę adwenczerową świetna sprawa, ale jeśli ktoś chce poszaleć wokół komina, to raczej warto poszukać gdzie indziej.

Zdrówka

Ostatnio edytowane przez Wolo : 16.11.2012 o 12:06
Wolo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem