"Kupiłem też używany akumulator o mocy 90 Ah za 20 000 Togrog (Tugro) czyli 44 zł. Jak alternator się nie spisze to będzie jeszcze rezerwa energii.
Dziś kolejna jazda próbna. Błagam, TRZYMAJCIE KCIUKI !!!"
To tak na marginesie:
Ah - jakby komuś nie świtało, to apmero-godziny czyli pojemność aku, a nie jego moc. Nie wiem co to za Polibuda, ale na wrocławskiej na mechanicznym by nie przeszło

.
"W nocy było ok. – 30 stopni. Po dłuższym kręceniu rozrusznikiem, silnik zapala ale pracuje tylko na prawym cylindrze. Lewy jest kompletnie martwy. Przykrywam motocykl płachtą, dociągana przedłużaczem prąd i podłączam suszarkę do włosów. Grzeję okolice wtryskiwaczy. Po jakiś 10 minutach motocykl jakby ciut odmraża się, ale lewy cylinder wciąż nie działa jak trzeba. Rura wydechowa jest ledwo ciepła, zdecydowanie nie pracuje jak trzeba.
Odkręcam świece i sprawdzam czy działa. Iskra jest duża i wyraźna. Do zapłonu potrzebne jest iskra i paliwo. Skoro ta pierwsza jest to znaczy że paliwo nie dociera do cylindra. I to tylko do lewego cylindra. Pierwszym podejrzanym jest wtryskiwacz. Na szczęście mam w zapasie. Szukam w częściach zamiennych i przystępuje do wymiany."