Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 31.01.2013, 02:21   #24
Cibor klv

Cibor klv's Avatar

Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
Cibor klv jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 57 min 20 s
Domyślnie

Nie ma się co łudzić, to, że ktoś ma papiery instruktora A to nie oznacza, że ma blade pojęcie o jeżdżeniu, czy nawet obsłudze. Sam jestem instruktorem kat A i wiem jak wyglądało moje szkolenie. Można powiedzieć, że praktycznie nie było go wcale. I obawiam się, że ze szkoleniem instruktorów kat A w Polsce jest tragicznie. W zasadzie to takie szkolenie w ogóle nie istnieje. Wiec nie ma co wymagać od większości z tych panów...Zatem skoro nie istnieje szkolenie instruktorów, to jak ma wyglądać szkolenie motocyklistów realizowane przez tych instruktorów? I faktycznie szkolenie na kat A ma na celu zdanie egzaminu ot co. Dla jednych wystarczy dla innych nie. Dobrymi instruktorami będą tylko entuzjaści, których wiedza oparta jest na swoim własnym długoletnim doświadczeniu plus to co wyczytamy w branżowej prasie czy portalach internetowych. Druga sprawa, to fakt że nie jest to intratne zajęcie do tego dochodzi duża odpowiedzialność, co za tym idzie nie wielu ludzi się do tego garnie, zatem o dobrego instruktora nie jest łatwo. Sam po kilku latach rzuciłem to w pizdu, chociaż praca ta dawała mi sporo satysfakcji, ale ciężko z niej było wyżyć. Może jak wygram w totka , to będę pracował jako instruktor dla idei.

Cibor klv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem