Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 21.02.2013, 00:40   #2
Mirmil

Mirmil's Avatar

Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Mirmil jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
Domyślnie

OPCJA NR 1
Jak pojedziesz z Krakowa do Algeciras, to masz do zrobienia ok 3500 km w jedna strone, wiec na samo paliwo na 2 moto wydasz ok 4000 zl
+prom na dwie osoby i dwa moto ok 160 Euro( ok 4700 total)
Ale ok 4000km wiecej niz do opcja nr 2(opony,naped,awarie,oplaty za autostrady ,noclegi itp)

Opcja NR 2 - prom z Genova to ok 1700 zl na paliwo do portu i 800 Euro na prom(ok 5000 zl total)
W 2 dni spokojnie dojedziesz z krakowa na prom, pozniej wsiadasz,plyniesz i sie niczym nie przejmujesz.Do tego nicleg w kabinie, spanie,prysznic, widoki,opalanie sie na pokladzie.
Ja wybralem opcje nr 2 i bylem super zadowolony.

Jakby co,to mozna wpakowac 2 moto do mojego busa + znalesc jeszcze 2-3 osoby chetne +przyczepka i popedzic wspolnie razem do Algeciras ?

(
Cytat:
Napisał electro Zobacz post
Cześć,

Wybieramy się z moja Anią dwoma motocyklami do Maroka na przełomie kwietnia i maja. Niestety w związku z obowiązkami zawodowymi niestety nie pasował nam żaden termin przewozu motocykli do Malagi i musimy jechać na kołach na prom.

Najbliżej do Genui do Tangieru (48h). Podróż w dwie strony dla dwóch osób z łóżkiem w kabinie to 803 EUR za sam prom

http://www2.gnv.it/en/info-and-servi...nd-cabins.html

Jest jeszcze opcja z Barcelony do Tangieru (24h) - o połowę tańsza, ale 700 km dalej do dojechania.

Nie chcemy spędzić połowy wakacji na europejskich autostradach Dodam jeszcze, że tempo na autostradach będziemy mieć raczej emeryckie - DR650SE i F650GS na oponach 50/50.

Czy ktoś z Was przerabiał temat promów z Europy z dojazdem na kołach? Skąd najlepiej płynąć?