Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 27.02.2013, 09:14   #54
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 1 tydzień 6 dni 8 godz 14 min 28 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Dzieju Zobacz post
A nie da się znaleźć prawdziwego ksenona pełnogarnkowego z samochodu?
Soczewka nie da tyle swiatła co normalny reflektor.
rzecz w tym, że żeby nie mieć kłopotów to nie może być normalny reflektor MM + HID, o takich średniowiecznych wynalazkach jak reflektory zwierciadłowe z fresnellem jak w AT to w ogóle zapomnij. defacto /były już o tym całe strony/ HID w moto jako retrofit, w ogóle nie ma racji bytu w kontekście przepisów homologacyjnych.

gdybym chciał mieć w d.pie przepisy i zrobić taka lampę do AT co świeci to zaopatrzyłbym sie w sprawny lewy reflektor od starszej wersji BMW E-coś tam. to była soczewka w lampie gabarytowo takiej jak AT i nie jest to jakieś soczewkowe gównoz plastiku jak te skuterowe wynalazki /też miałem okres prób z takim czymś / tylko po założeniu do tego HIDa będzie świecić dobrze i nie będzie oślepiać.

miałem HID 35W w malutkiej soczewce w ADV640 i świeciło jak złe. więc to akurat nie jest kwestia rozmiaru jaku pewien update można powiedzieć, że są już HIDy po 45W i ti musi dopiero dawać radę. w sumie jak i tak jest nielegalne to nie miałbym specjalnie oporów, żeby to założyć.

żeby nie wyszło, ze jestem jakiś papieski - po zakupie mojego Bandita, z racji tego, ze w serii ma reflektory projektorowe, zmiana światła mijania na HID była pierwszym co zrobiłem.

matjas