Cytat:
Napisał Ropuch
Mam zamontowane kalamitki na kiwaczce ale jest jedno ale....jak zaczynam pompować smar to ten wypycha uszczelniacze na zewnątrz  trudno je potem osadzić na właściwe miejsce, bo smaru jest dużo za dużo  Macie jakiś pomysł  ?
|
Widać ze jest szczelne skoro wypycha gume. I to raczej powod do zadowolenia, bo poach i woda nie dostaja sie do srodka.
Mozna tam dac szersza podkladke, ktora przytrzyma uszczelniacz.
Ale gdzies nadmiar smaru i tak musi sie wydostac.
Cytat:
Napisał matjas
myślałem i nic nie wymyśliłem.... trzeba zapodać tyle, żeby był świeży w miejscach łożyskowania a to wywali każdy uszczelniacz i kłopot gotowy.
myślę, że kłopot Żabci to kolejna rzecz, którą należy wziąć pod uwagę przy takiej przeróbce - jakiś mały otwór może między uszczelniaczem a ścianką  ? i tak będzie tam zawsze smar więc woda nie spenetruje do wewnątrz.
doraźnie teraz to tylko przychodzi mo do głowy dorobienie 'półksiężyców' u tokarza i wkładanie ich z boku przy pompowaniu - nadmiar smaru ujdzie między osią a usczelniaczem a sam uszczelniacz zaś pozostanie na miejscu.
matjas
|
No tak ale jesli kilka razy przejedziesz przez wode to na bank dostanie sie do srodka ;(
Skoro ma byc dziurka to dobrym pomyslem byloby nagwintowac i wkrecic jakas mala srubke. Do smarowania wykrecic i po klopocie.