Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08.04.2013, 13:47   #38
sowizdrzal
Turysta DualSport

sowizdrzal's Avatar

Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
Galeria: Zdjęcia
sowizdrzal is an unknown quantity at this point
Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Navaja Zobacz post
Miałem Cię zapytać o więcej info dotyczących tej drogi ale w necie wyszperałem, że na jesieni 2012 już były przymiarki do asfaltowania
Racja. Moje dane są z 2011 r. a sytuacja zmienia się bardzo dynamicznie.
Pocieszam się, że w tamtym rejonie ta droga ma conajmniej kilka wariantów, a nie zawsze asfaltują do końca...
Np. między Peshkopi a Kukes (SH31) asfalt został położony nie do końca i nie na ,,mapowym'' biegu drogi,
ale na bardziej uczęszczanym szlaku przez Kastriot - Silove - Bushtrice (2011).

Cytat:
przymiarki do dłubania przy kultowej pętli przez Theth. Roboty miały się zacząć jesienią zeszłego roku na odcinku Ura e Mesit - Prekal,
Zgadza się. Od Shkoder do Prekala asfalt świeci nowością jak przysłowiowemu psu na wiosnę (lipiec 2012).

Cytat:
Może się komuś to przyda a ogólnie mam propozycję/prośbę. Ciągnijmy ten wątek dalej a Ci, którzy jako pierwsi wybiorą się w tym roku do Albanii żeby napisali krótko jak wygląda sytuacja na drogach ktorymi jechali. Chodzi mi o to by uniknąć sytuacji, że ktoś zaplanuje sobie trasę, (..) a na miejscu zastanie świeżo położony asfalt.
Przyłączam się do inicjatywy.
BTW: w dolinie Vermosh (SH20) w lipcu 2012 też zasuwały juz duże maszyny wyrównujące nawierzchnię...
Przynajmniej na pierwszych kilkunastu kilometrach od południa.

Ostatnio edytowane przez sowizdrzal : 08.04.2013 o 13:55
sowizdrzal jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem