-A czy tu ktoś przedstawia propozycję jakiegoś innego śmigania po krzakach ?! -Nie zauważyłem !..
Powyższe posty dotyczą właśnie tegorocznego Zlotu-Otwarcia w Częstochowie... -Zaś zasadą publicznego i otwartego forum, powinna być możliwość swobodnego wypowiadania się oraz dodawania informacji, wg. tematu podanego w tytule wątku. -I raczej bez ideologicznego kagańca, -chyba że...

Np. na forum "BMW KLUB POLSKA MOTOCYKLE" w temacie "Częstochowa 2013" żaden nakaz jakiejś dziwnej omerty nie występuje...
To że nowa formuła tegorocznego Otwarcia wzbudza kontrowersje i wątpliwości zainteresowanych, to tylko zasługa "JAKOŚCI" dwóch poprzednich zlotów, oraz obecnej deklaracji organizatora "Zlotu Gwiaździstego..." -reklamowanego jako (!) PIELGRZYMKI KATOLIKÓW, o raczej "ugruntowanych", radykalnych poglądach (w domyśle). Widać to zresztą po patronach medialnych...
Nie dziwi więc że powstała pewna dezorientacja (również u mnie) na skutek nagłych podziałów i zamieszania, bez precedensu w historii tych zlotów !
Eeech, jedyne co chyba nie dzieliło Polaków, to dawne batalie ze wspólnym wrogiem.. Zaś przy jego braku - ciągle jakieś nurty wręcz prowokują konflikty, dążąc do podziałów w każdej dziedzinie życia, od polityki po...

Cóż, jeśli się i tu nie da inaczej, to może choć ten podział -Otwarcia Sezonu na dwa odrębne ZLOTY -wyjdzie Nam na dobre, dając WOLNY WYBÓR (zagwarantowany przez Stwórcę

) -świadomego uczestnictwa (bądź nie) w którymś z nich.
Unikniemy wówczas ryzyka "NIEOBLICZALNYCH KONFLIKTÓW" wśród motocyklistów -przed którymi to w piśmie do Prezydenta Częstochowy przestrzegał (!?!) pan W. Węgrzyn. ( Nie wiem co on chciał przez to powiedzieć, przecież nigdy DOTĄD takowych nie było!

) -I któż to niby miałby je tam wywołać ..?!?..
Wszystkim wybierającym się na dowolny "Gwiaździsty" życzę udanej pogody, relaksującego spełnienia i obfitej "uczty" duchowej... (oby bez niestrawności)

Być może również zajrzę na któryś z nich...
-Co do rzekomego "zaśmiecania wątku" o Zlocie na Jasnej Górze 2013, -to uważam że UCZCIWE jest podanie informacji o obu wersjach "Otwarcia" wraz z jakimś objaśnieniem.
Docelowo i tak przecież chodzi o to samo miejsce kultu, tego samego Boga, identyczne "Ojcze Nasz" i "Zdrowaś Mario" -oraz zanoszone intencje...

(No chyba że główne skrzypce gra tu jednak "brudna polityka" -od której tak pokrętnie co niektórzy się "odcinają"...

)