Cytat:
Napisał Misza
Jak wygląda kwestia mandatów? Kontrole są częste? Mandaty są wysokie? Trzeba dawać w łapę? Jeśli tak, to ile?
Mandaty - dostaliśmy dwa na Saharze zach, polismeni ustawiają się w przykrym miejscu i czekają na zagraniczne tablice. Swoich nie trzepią. Zero tolerancji, puste rondo, kilometr w każdą stronę pusto, stoi znak stop, ja WOLNO podjeżdżam, tak z 5kmh na godzinę i przejeżdżam ten stop, za rondem wyskakuje pała i wlepia mandat za 500dirhamów - udało sie stargować z 700, gadki dalej nie było. To samo w tym samym czasie 3 innych z zagranicy, miejscowi nie zatrzymywani.
|
Serio

Mam zupełnie inne odczucia: wyprzedzanie puszki na ciągłej przez kilka moto tuż przed policją, nam pomachali a gościa w samochodzie (miejscowy) zatrzymali.

Nie mieliśmy żadnych problemów z mundurowymi, mimo, że jest ich duuuużo, mają nowoczesny sprzęt (bmw R1200gt, GoldWingi, LandCruisery, radary laserowe). Szczególnie dużo patroli się czai przy autostradzie, raczej trzeba uważać. Generalnie jest sporo policji, ale nie zauważyłem, żeby się czepiali zagramanicznych, właśnie odwrotnie...cóż widocznie różnie bywa....

Pożegnane bez żalu: 990S, 690R, DR650SE, XF650