Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 18.05.2013, 13:30   #15
Ypsi
malarz

Ypsi's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Zabrze
Motocykl: RD07b HRC + CRF1100 AS DCT biała
Ypsi jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 1 tydzień 6 dni 11 godz 34 min 46 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Look_520 Zobacz post
Z tym co napisałeś można by polemizować . Oczywiście można szlifować maszynowo i ma to sens, ale na dużej powierzchni, to zbyt mały element na takie ekscesy; pozostaje ręcznie i gwarantuje, że nie będzie to nigdy proste. Z matowaniem na sucho na plastiku to ja bym uważał, użyjesz papieru o małej gramaturze, który szybciej się zapycha, i w pewnym momencie zechcesz przyśpieszyć, użyjesz o mniejszej gramaturze (choćby 150), porobisz takie rysy, że nawet matowanie na mokro papierem 600 nie pomoże (dopiero grubsza warstwa podkładu).

Przemek
Co do reszty to olejmy, ale tutaj można "polemizować" ... nie rozumię o co Ci chodzi z tymi gramaturami (takie coś ma papier do drukarek), papiery ścierne mają ziarnistość i w życiu nie podchodziłbym ze 150 do tworzyw sztucznych. Jesli miałbym zdzierać to wziąłbym coś pomiędzy 240-320 i maszynkę ze zwykłą tarczą 150mm i skokiem 2,5mm, no i raczej jedną z miększych tarcz... i oprócz zakamarków spokojnie dam sobie radę.
Nie wiem gdzie i na jakich lakierach pracujesz, ale teraz chyba każda firma wprowadza obróbkę na sucho, już od dobrych kilku lat.
Peace

madafakinges lakierowałem bezbarwnym na naklejki na baku, ale to były tylko wycięte literki ducati i jakieś kilka kosteczek. Takie duże płaszczyzny chyba bym się bał. Nie wiadomo jak to się będzie zachowywało w wyższych lub niższych temperaturach, mogą być jaja z tym bezbarwnym.
Nie wiem ile to teraz kosztuje, ale napewno masz w swoim mieście kogoś kto bawi się w lakierowanie artystyczne i zrobi Ci trzy kolory + te kilka napisów i ładnie przykryje wszystko bezbarwnym.
http://fanatykstudio.pl/ - to akurat mój znajomy

Pozdrawiam
Ypsi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem