Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.05.2013, 12:05   #6
Neno

Neno's Avatar

Miasto: Zambrów
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 64321
Neno jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 5 dni 9 godz 15 min 6 s
Domyślnie

Mirmil ma rację ale np przy LL400 podana objętość worka wynosi 5,7L a nie ma opcji by do środka zmieścić 5L bańkę wody. Ale to tylko dobrze, bo oznacza to, że śpiwór jest mniejszy po spakowaniu niż deklaruje producent.
Zmierzyłem swój śpiworek, czyli LL400 i ma około 25x17 ale da się go na pewno jeszcze ucisnąć w kufrze/sakwie, worku czy górskim plecaku tak, że spokojnie skompresuje się o dodatkowe 10-20%. Myślę, że na czas transportu nic mu się nie stanie przez coś takiego.
To bardzo popularna mata, może macie taką:
http://www.cumulus.pl/Trial-Lite,materace,71.html
Ona i omawiany śpiwór są naprawdę zbliżonych rozmiarów, z tym ,że tej maty już bardziej skompresować się nie da

Do wieczora postaram się podać wymiary pozostałych pokrowców/śpiworków po spakowaniu oraz odpowiedzieć na kilka innych pytań, które otrzymałem a być może Wam również chodzą po głowie.

Do uruchomienia akcji brakuje jeszcze chętnych na 5szt.
Jest duże parcie na termin wśród osób, które już złożyły zamówienie, więc pierwszą partię zamówień zamykam tuż po zebraniu minimum.
Czy będą kolejne: tak, o ile nie będzie zgrzytów i producent wyrazi chęć dalszej współpracy na takich zasadach.
Neno jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem