Yyyy - czy ta "okrągła plastikowa tulejka" to ma jakieś 3cm średnicy i z 8cm długości?
Jeśli tak to jest zasilacz i z 12V ma robić bezpieczne 5V więc nie bardzo wiem jakim cudem gość to pominął i podpiął Ci zasilanie bezpośrednio z aku. To by oznaczało, że dałeś 12V (a w sumie nawet ciut więcej) tam gdzie powinno być 5V. Ciekawe jakim cudem przeżył to akumulator w nawigacji :-)
A swoją drogą to warto sprecyzować co masz na myśli pisząc, że nawigacja "pada". Czy sprawdzałeś poziom naładowania aku w nawigacji?
Ja miałem podobny problem i w trakcie jazdy nie dawało się doładować akumulatora. Prądu wystarczało w trakcie jazdy ale po zatrzymaniu i wyłączeniu zasilania od razu wyłączała się nawigacja. Czasem działo się to też w trakcie jazdy.
Nawigację miałem na gwarancji i Lark mi ją wymienił na nową (razem z zasilaczem). Ale sporo osób opisuje dokładnie ten sam problem - widać, że była jakaś wadliwa partia. Stawiam na to, że właśnie zasilacz dawał zbyt mały prąd ładowania. Spotkałem się też z przypadkiem gdzie w środku nawigacji był problem z jakimś połączeniem pomiędzy zasilaczem a akumulatorem i też do aku trafiał zbyt mały prąd (nie pozwalający na normalne doładowywanie aku w trakcie korzystania z nawigacji).
|