Wątek
:
Liguria Italia lipiec 2k13 - durch Alpen laweta tour
Wyświetl Pojedyńczy Post
09.08.2013, 19:42
#
15
koszi
Miasto
: Warszawa/Zalesie Górne
Motocykl
: nie mam AT jeszcze
Online: 6 dni 1 godz 58 min 0
Dzien piaty 18.07
Pierwotnie planowaliśmy tego dnia przejechać słynne Stelvio. Jednak z racji gumy i pit stopâu w Brnie rezygnujemy z tego pomysłu â przecież dużo osób mówiło, że to męczarnia, brak przyjemności z jazdy więc łatwo sobie wytłumaczyłem ominiecie tego punktu. Cel na dziś Passo Giovo i dojechac nad jezioro Iseo.
Przełęcz Giovo to super sprawa. Polecam każdemu. Ruch mały, widoki przepiękne a zakrętów i nawrotów się nie zliczy. Oto co widać z góry:
Zjazd również był âspektakularnyâ.
W okolicach Merano nasz Krzysiu nawigator się trochę pogubił i zwiedzaliśmy tamtejsze winnice i stoki zamiast gnać przed siebie.
Fotek brak bo padł nam aparat ale fajnym kawałkiem drogi był odcinek do Ponte di Legno. Masa zakrętów, wspinaczki i zjazdy, widoki â czego dusza zapragnie (Droga SS238-SS42).
Zmęczeni około 18 docieramy nad jezioro, szukamy kempingu i trafiamy na jeden taki o nazwie âEdenâ w miasteczku Pisogne. Za noc ok. 25euro. Tam jeszcze obecność Holendrów mi nie przeszkadzała a spotkać ich można było wszędzie bo 99,9% rejestracji na polu to te ze znaczkiem NL. Dziś z Holendrami w Edenie a dzień później jak już dobrze wiecie...
Z małego ryneczku rozciągały się przepiękne widoki, same miasteczko pełne małych i ciasnych uliczek to z pizzeria to z winiarnia
koszi
Zobacz publiczny profil
Odszukaj więcej postów napisanych przez koszi