Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 02.09.2013, 22:53   #32
Blazimir

Blazimir's Avatar

Miasto: Łódź
Motocykl: GejeS 1100 '97
Blazimir jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 5 dni 4 godz 22 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
co las to inne uwarunkowania i w jednym przejazd może coś zniszczyć a w innym to będzie bez problemu - jeśli ktoś mądrze gospodaruje zasobami leśnymi to kilka przejazdów drogami, po których i tak doginają na co dzień służbowe łaziki czy sprzęt do zrywki, nie uczyni żadnej szkody - JEŚLI to może się oprzeć o oficjalną kasę 'na las' i swoisty weekendowy 'carnet de passage' na taką okoliczność to nie widze przeszkód aby taki proceder miał miejsce. dawno temu mówiłem o tym, że jestem za 'winietą na las' dla offroadowców z głową i nic się w tym temacie nie zmieniło ale na to musi jeszcze upłynąć spooooro wody w wiśle. matjas
O, to to! Mnie też zastanawia, dlaczego nikt jeszcze nie wpadł na taki pomysł, żeby podreporwać budżet jednostek służb leśnych, kosztem tych, ktorzy upatruja radosc w zjechaniu z asfaltu. Oczywiscie nie mowie tu o jezdzie na przelaj, w poprzek 2-letnich sosenek i najbardziej uczeszczanyh pieszych szlakach, ale tam, gdzie trasy sa do jazdy wytyczone lub tam, gdzie nie jest to zabronione. Doliczajac do kosztow weekendowego latania - 20/30 zl, nikt by nie ucierpial finansowo, a kupilby cos, co wydaje sie bezcenne - swiety spokoj.

Btw. moze wydzielic watek o pomyslach na legalne latanie + przyklady zza granicy, co by nie robic burdla w temacie?
Blazimir jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem