Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05.12.2008, 12:04   #1
jurek

jurek's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: X-challange, CRF1000l
jurek jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 19 godz 18 min 33 s
Domyślnie Coś ciepłego na zimę – ubranko dla Afri

Ostatnio podczas zimnych dni przetestowałem zimowe ubranko dla Afri: Mufki i koc.
Temperatura 0 stopni, odczuwalna chyba z -10 stopni. Śniegodeszcz.

Oto moje wrażenia. Ciekaw jestem waszych opinii

Mufki OJ Atmosfere:
Plusy:
+ ciepło w rączki. Ok. 1 h jeździłem w lekkich crossowych rękawiczkach i nie było źle. W średniociepłych było już całkiem komfortowo, mino, że nie włączyłem gripów,
+ kształt pasuje do lusterek i handżarów- sztywne nie łopoczą na wietrze, jechałem do 130 km/h
+ mufki szybko się zakłada,
+ duży „otwór wlotowy” – w razie wywrotki raczki spokojnie wypadą,
+ chronią od wiatru i deszczu,
+ nie trzeba zakładać grubych rękawiczek w których ja osobiście nie lubie jeździć.

Minusy:
- trochę plątaniny sznurków przy montażu ale na szczęście tylko pierwszym,
- jeśli się odpowiednio nie naciągnie taśm łączących dwie mufki, potrafią przy szybszej jeździe opadać

Koc OJ Atmosfere
Plusy:
+ doskonale chroni nogi i stopy (przy odpowiednim wyregulowaniu długości nogawek) przed wiatrem i deszczem,
+ regulacja długości nogawek,
+ plastikowe wkładki (fiszbiny) usztywniają koc w części nogawek i dzięki temu nic nie łopocze i nie odkształca się w czasie jazdy,
+ bezpieczne mocowanie – rzepy wokoło szyi i pasa (łatwo rozpinają się jakby co),
+ dla prawdziwych zmarzluchów możliwość dodatkowego doczepienia ocieplenia – futerko lub koc elektryczny,
+ jest naprawdę ciepło,

Minusy:
- konieczności kilku upierdliwych zabiegów przy pierwszym montażu – przeciąganie sprzączek na pasach mocujących i dopasowanie metalowej linki do osłony silnika,
- w przypadku chudszych osób (sprawdziła Olka) konieczne będzie przeszycie rzepów mocujących wokoło szyi i pasa,
- jazda na stojąco raczej odpada, więc do jazdy w terenie się nie nadaje.

Takie gadżety na pewno można zanabyć w http://www.motokoce.pl

Jak ktoś ma ochotę przyjrzeć się / sprawdzić jak to wszystko działa w realu to zapraszam do mnie na Hożą (w Wa-wie). Piszcie na .

Pozdrosy

Ostatnio edytowane przez jurek : 05.12.2008 o 12:49 Powód: proba wyswietlenia niewyswietlanych obrazkow:(
jurek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem