Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 12.04.2008, 16:38   #48
R2D2
ReGeNeRaToR

R2D2's Avatar

Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
R2D2 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 12 godz 4 min 47 s
Domyślnie

UPDATE :

wiec po kolei , zalozylem przerobiona moja pompe i dziala bez problemu
co do pytan :

Pastor : przerobka dziala , ukladzik sterujacy podaje plusa pompa dziala, oczywiscie podaje jak dostaje impulsy z CDI , po wlaczeniu zaplonu pompa stoi.Co do napiecia pilotujacego wydaje mi sie to malo prawdopodobne zeby az tak wydziwiali , w kazdym razie muj sterowniczek jest "przeźroczysty" dla elektroniki sterujacej pompe i wszystko bangla.

Andrzej_Gdynia : po przerobce pompy podlaczasz ja do instalacji i smiga , nic nie trzeba przerabiac poza wstawieniem elektroniki do pompy.

Co do rozwiazania niemieckiego mam obawy co do czystosci w samej pompie , styk mechaniczny jest "samoczyszczacy" a optyka nie , troche kurzu i syfu i pompa stanie.Sam sie zastanawialem nad takim rozwiazniem , ale nie chce ingerowac w mechanike tej pompy , wg mnie i tak jest niezle pokrecona.
Dalo by sie zrobic takie sterowanie zeby wogle wywalic ten styk , ale po co komplikowac sobie zycie.Uklad musialby byc z mikrokontrolerem i analizowac obroty silnika , wtedy dalo by sie pominac nawet sterownik pompy.

A tak poza tym , w koncu odpalilem sprzet i zrobilem synchro gaznikow po ich gruntownym czyszceniu ( myjka ultradzwiekowa ). Godzine zakladalem krućce od airboxu uff , ale juz blizej niz dalej do wyjechania z garazu.

Pozdrawiam
R2D2 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem