Cytat:
Napisał wieczny
Siemka!
Kupiłem niedawno kurtkę Desert do spodni, które kupiłem na początku stycznia. Chodzi mi o membrany... W skrócie to jak cerata naprasowana na siateczkę. W spodniach mam ją wpinaną siateczką do ciała, a w kurtce odwrotnie... Na logikę powinno być tak jak w spodniach... Kupiłem Kurtałę w Larssonie, pojechałem sprawdzić czy moja jest jaka nieteges, ale wszystkie kurtki tak maja membrany. No i zgupiałem... Dakar ma obie membrany logicznie siateczką do ciała - i bezpieczniej jest bo się nie porwie, po podkoszulku się ślizga i łatwo się kurtkę zdejmuje...
 WTF...?
|
Wieczny ja też mam Desterta, kupiony z 1,5 roku temu i mam tą membrane siatką do ciała, więc chyba u ciebie jest coś nie teges. Podjedz do sprzedawcy i sprawdż w innych egzemplarzach, bo może to jest nowośc roku 2008r
Co do pocenia w ciepłe dni, dzisiaj latałem w samej podkoszulce , kurtka miała wpiętą membrane,ale bez podpinki i komfort termiczny był zachowany, jeżeli jest gorąco to wypinam membrane i podpinke oczywiście w cholere i otwieram wentylacje.