Wątek: Jazda po lesie
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 25.03.2014, 10:46   #99
puszek

puszek's Avatar

Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
puszek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 57 min 58 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Elwood Zobacz post
Nie, nie dyskutujemy o tym puszek.
Ty chciałbyś wjeżdżać do lasu, podobnie jak na Ukrainie (tylko na jakiś tam określonych zasadach).
Przy okazji sięgasz do portfela pracowników badź co bądź, zakładu produkcyjnego jeno, że państwowego.
Żeby się do tego zakładu dostać trzeba zdobyć odpowiednie wykształcenie kierunkowe i potem powalczyć o zatrudnienie, jak w takiej np. KGHM Miedź S.A. W ten sposób nie dość, że będziesz mial łatwiejszy dostęp do dobra wpólnego, ale jeszcze będziesz na tym korzystał finansowo.
A tak w ogóle nie wiem, czy wiesz, co jest jedną z większych bolączek właścicieli prywatnych lasów?

My nie utrzymujemy Lasów ze swoich podatków, to lasy utrzymują nas, od tego roku pełniej. Łagodnie rzecz ujmując, źle liczysz.

Zapewne moglibyśmy podyskutować o usprawnieniu tego zakładu produkcyjnego i jego większej służebności wybranym grupom obywateli.
Tak, wybranym. Czyli akurat w naszym przypadku wszelkiej maści upalaczom: moto, kłado czy 4x4.
Ale z moimi komeptencjami czułbym się, jak w ZOO, prosząc o większe klatki dla słonia np. na zasadzie, bo tak.

Dyskusja raczej zeszła na tory nie jazdy po lasach ale tego czym sa LP i do kogo należą. Kwestia jazdy zawsze bedzie jakimś tam problemem nie zaleznie kto zarzadzał lasami. Bo sa i turyści piesi i motorowi, koniarze i cyklisci, zbieracze borówek i zboczeńcy w krzakach...
Ale nie o tym...Teraz kwestia z gospodarczo/spolecznego punktu widzenia.
Piszesz
"My nie utrzymujemy Lasów ze swoich podatków, to lasy utrzymują nas, od tego roku pełniej. Łagodnie rzecz ujmując, źle liczysz."
Co chcesz tym powiedziec? Że nie utrzymujemy z podatków LP czy ,ze sam las rośnie? A owszem rośnie tylko komu? Lasom państwowym rozumianym jako firma czy Państwu Polskiemu czyli nam, czyli budżetowi w którymś tam etapie?
Na to pytanie mi odpowiedz. Rośnie Lasom Państwowym(rozumianym jako firma) czy Państwu Polskiemu - czyli nam Tobie i mnie.
jak udzielisz odpowiedzi na to pytanie to reszta już będzie z górki.
Według mnie administratorowi (LP) to moze tylko kaktus wyrosnąć na dłoni a wszystko co w lesie to rośnie nam.
puszek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem