Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 30.12.2008, 21:05   #26
hero
Mizerna Kruszynka

hero's Avatar

Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
hero jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
Domyślnie C.D.

Dwóch lokersów przyszło wybadać temat.
11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.JPG

15.JPG

16.JPG

17.JPG

Napotkana para motocyklistów i to na dodatek polaków. Szaleni wybrali się w swoja pierwszą trasę kilka dni po zrobieniu prawa jazdy. Ten koleś z tyłu ma kamizelkę z "L" . Dla tych co nie wiedzą prawo jazdy dostaje się po zdaniu egzaminu teoretycznego. Potem dostajesz kwit i możesz już brykać na moto o mocy nie większej niż 27KW. Jak pojeździsz tak przez min 6 mies. to możesz zdać praktykę. Dopiero po 3 latach można pomykać na motorkach bez ograniczeń mocy. Egzamin teoretyczny 40E, praktyczny 80E. Nie trzeba iść do szkoły nauki jazdy, a egzamin można zdawać na własnym sprzęcie.
Wracając to tych dwojga to jak ich potem spotkałem na trasie wysoko w górach mieli problemy ze zmieszczeniem się w zakręty bo tak wiało , a oni do tego bez doświadczenia, nawet na nizinach. Jechałem wiec za nimi cały czas i bacznie obserwowałem. Poza tym jakieś przeczucie miałem. I słusznie bo po godzinie zaczęło lać potwornie nawet jak na warunki Irlandzkie a z Hondy Rebel 125 dym z wydechu zaczynał nabierać na sile, tak by na jednym ze szczytów oznajmić, że to już koniec - a dokładniej koniec oleju. Dało sie również słyszeć odgłosy agoni silnik. Potem to już tylko miałem wyprawę po olej na stacje 15 km dalej i dolewanie co kilka kilometrów przy tempie max 40 km/h. Koniec konców motor w takim stanie przejechał jeszcze 90km by paśc 500m o garażu , gdzie wykończona motocyklista go przechowywała.
18.jpg

19.JPG

20.jpg

Ostatnio edytowane przez hero : 30.12.2008 o 21:19
hero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem