Cytat:
Napisał maho
Daj znać jak się spisuje przy większych prędkościach, wychylając się nad owiewkę. Bo kupując kask "duo" miałem nadzieję, że uda mi się ciszej niż w crossowym i goglach pośmigać.
Gdzie go kupowałeś?
|
Wróciłem z testowania - ok 100 km. Pierwsze wnioski:
DO tej pory od 5 sezonów używałem szczękowca HJC z blendą (jeżdże w okularach), więc tylko z tym kaskiem pogę porównac ten model. Jeśli chodzi o hałas - jest podobnie. Dośc mocno podwiewa od dołu. Blenda - bardzo fajna, działa 0/1, ale ustawienie jest dla mnie optymalne. Okulary wchodzą bez problemu. Kask jest wygodny - pewnie kwestia dobrania rozmiaru - przymierzałem na targach w Poznaniu L i XL - praktycznie bez różnicy było. Kask kupiony w motoakcesoria.com - w ich sklepie na www nie widziałem tego konkretnego modelu - zamawiałem to emailowo (wziałem kontakt i oznaczenie modelu na tagrach). Daszek praktycznie nieodczuwalny - mam wysoki deflektor, więc pewnie to też zasługa tego, ale przy ok 100 km/h wstałem i głowy nie urywało. W polu widzenia jest sama końcówka - wogóle nie przeszkadza. Duże pole widzenia - większe niż w moim szczękowcu. Szyba (póki co) fajnie spasowana na uszczelkach - parowanie mniejsze niż w HJC - pewnie z czasem (brud, gorsza pogoda) będzie większe. Kask prawie tak cięzki jak szczękowiec.
Za ta kasę (449 zł) nie spodziewałem się cudów i cudów nie ma, ale pierwsze wrażenia mam pozytywne - pewnie na dłuższych trasach będe śmigał w wysłużonym HJC, ale na latanie do pracy i po okolicy jak dla mnie (póki co) strzał w dziesiątke.