Wątek: Wtyczka reglera
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 12.01.2009, 11:42   #24
MaRP

MaRP's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: DW...83...?
Motocykl: RD07a
MaRP jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 10 godz 52 min 26 s
Cool

Cytat:
Napisał klanol Zobacz post
...najbezpieczniej to porozpinaj i posprawdzaj wszelkiej maści kostki na jakie się natkniesz po drodze, nawet jak wyglądają ok
Właśnie przy przeglądaniu wszystkich kostek można naciąć się na takie niespodzianki

Cytat:
Napisał Arecki007 Zobacz post
Po przeczytaniu Twojego pierwszego posta w tym temacie będąc w garażu spojrzałem sobie na te wszystkie kostki i kable po lewej stronie pod siedzeniem...no i doszło do dokładnie tej samej sytuacji co u Ciebie...środek zwęglony...jak poczytam któregoś dnia jak się wstawia zdjęcia to wstawię bo zrobiłem na pamiątkę więc chciałem podziękować że zwróciłeś na to uwagę no i do tego z gotowym rozwiązaniem...zdjęciami...
:Thumb s_Up:
jako amator nie miałbym o tym zielonego pojęcia i nie pomyślałbym że może dojśc do takiej sytuacji...świetna robota MaRP
następnym razem będę sprawdzał te po prawej stronie (jesli jakieś sa bo nie wiem ) no i pomału cała resztę
Nie sądziłem że temat jeszcze żyje, niemniej cieszę się że mogłem pomóc.
Co do mojego rozwiązania mam dwie uwagi:
1. końcówki przewodów, jeżeli przewody nie będą lutowana na stałe, trzeba koniecznie pobielić (niby oczywiste, ale jednak warto o tym wspomnieć).
2. dobre konektorki; mam wstawione takie z izolacją, które po zaciśnięciu na przewodzie naprawdę dobrze trzymają (wersja druga mojego rozwiązania).

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez MaRP : 12.01.2009 o 11:46
MaRP jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem