Wątek: Fan Klub Mitas
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 13.01.2009, 15:09   #99
Pawel_z_Jasla

Pawel_z_Jasla's Avatar

Motocykl: RD03
Pawel_z_Jasla jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 38 min 43 s
Domyślnie

A więc z mojego pkt widzenia:
1. C-02 daje rade nawet na nie odchudzonej Afri ale tak po prawdzie to na błoto nadaje sie średnio i trzyma nieźle tylko na nowym bieżniku /mimo wszystko jednak znacznie lepiej jak E-09/. Na szutry, twardszy teren czy po prostu kamienie nadaje się idealnie. Co do wytrzymałości i przebiegu jaki na niej można osiągnąć nie będę się wypowiadał bo to głównie zależy od stylu jazdy i podłoża /mnie wytrzymywała 2-4 tyś. przy "mieszanej" jeździe - po stracie mniej więcej połowy wysokości kostki opona świetnie trzyma na suchym asfalcie ale niestety tylko na asfalcie i ewentualnie laitowym szuterku, kostki są "stożkowe" więc czym niższe tym szersze przez co mniej agresywne/.
2. C-17 jest niezła i w Afri da rade ale o "komforcie" należy zapomnieć, ta opona nadaje się max do 100km/h ale czasem latałem na niej znacznie powyżej tej wartości. Osobiście polecam C-19, jest zbliżona do C-17 ale mam wrażenie, że kostki są nieco "sztywniejsze" przez co moto o słusznej wadze mniej "pływa" na twardym.
3. Jak złoże drynde będę na tyle testował chyba Kende /miał być Michałek chyba AC-10 czy 12 ale koleś stwierdził, że Kenda na nasz błotnisty teren będzie lepsiejsza bo ma nieco wyższą i rzadszą kostkę/ a potem Dunlopa D-606, którego odebrałem w sobote /opona typu TwinDuuuuro w zalecanych proporcjach 80% teren, 20% asfalt, dostępna w USA ale może i na UE doszła/.

Aaaa no i na koniec - to co napisałem o Mitasach odnosi sie jedynie do motocykli użytkowanych "turystycznie" czyli w terenie, żeby nikomu do głowy nie przyszło na zestawie C-02 + C-fafnaście śmigać asfaltami np. po chorwackim wybrzeżu - ZDROWIA i przemyślanych wyborów
Pawel_z_Jasla jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem